Petits productors agroalimentaris del Pirineu innoven en la creació de productes de la mà de Fundació Alícia

Es tracta de la 3a edició, que convoquen l’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars i Fundació Alícia, i vol estimular la innovació en el sector agroalimentari.

Aquest febrer hem donat el tret de sortida als assessoraments del tercer Pla d’Acompanyament a la Innovació per a petits productors agroalimentaris. L’objectiu del pla és posar a l’abast de les empreses agroalimentàries del Pirineu la metodologia i els recursos que la Fundació Alicia aplica en el desenvolupament de nous productes vinculats a l’alimentació.

L’acompanyament pot consisitir tant en la creació de nous productes com en la millora de processos de producció. En aquesta ocasió hi participen 6 empreses, la majoria de les quals volen treure noves referències al mercat.

Les empreses participants són del Pallars Jussà (Casa Masover, És Pallarès i La Fornera), del Pallars Sobirà (Tros de Sort), de l’Alt Urgell (Mas d’Eroles) i de la Cerdanya (Lactis l’Esquella). Totes elles han iniciat aquesta setmana passada el treball amb les tècniques de Fundació Alícia  (tecnòlegs dels aliments, cuiners, nutricionistes, etc.) i el procés s’allargarà fins a finals de maig.

Aquesta proposta sorgeix ll’any 2018 en el marc de la cooperació que la Fundació Alicia i el programa Al teu gust desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà. Durant les edicions anteriors s’han acompanyat un total de 13 empreses.

A banda d’aquests assessoraments, des del programa Al teu gust, aliments del Pallars, oferim accions de formació i millora de les competències professionals no només a les empreses del Pallars sinó també a comarques veïnes. S’han treballat especialment els acompanyaments i accions formatives per al sector vitivinícola, oleícola i de la restauració, a banda d’accions transversals que poden ser d’interès per a petits productors en general.

Aquesta línia de suport és un pas més en el treball de posar en valor el Pallars com a territori clau en la gastronomia de muntanya. I forma part del projecte Treball a les 7 comarques que al Pallars Jussà desenvolupen el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Tremp amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top