Parlem d’enoturisme al Pallars a l’11a Jornada de Vins del Pirineu

Aquest dilluns ha tingut lloc l’onzena edició de la Jornada de Vins del Pirineu amb l’enoturisme com a eix temàtic.

En la darrera dècada, el sector vitivinícola del Pallars ha viscut un auge, amb la creació de nous projectes empresarials, molts dels quals en mans de joves emprenedors, i no en pocs casos, de dones. Actualment, aquesta zona compta amb 14 cellers que comercialitzen amb marca pròpia.

La Jornada de Vins del Pirineu (inicialment “Vins d’alçada, cultius de nivell”) neix l’any 2012 per promoure el treball en xarxa dels professionals d’aquest sector i la cooperació público-privada, per afavorir la consolidació dels projectes empresarials i dinamitzar l’activitat al seu entorn.

Al llarg d’aquests onze anys s’han treballat diferents temàtiques, des de la influència del clima o dels sòls fins a la comercialització, la cooperació o la  singularitat dels territoris de muntanya.

En aquesta ocasió, la jornada ha anat encarada a donar continuïtat a  l’estratègia de cooperació entre els agents vinculats a l’enoturisme i la gastronomia del Pallars que s’engega el 2022 per desplegar un projecte conjunt de territori que impulsi la col·laboració dels cellers i la comercialització d’experiències singulars d’enoturisme i gastronomia al territori.

Els objectius, doncs, han estat l’inici del treball en els projectes que els propi sector valora com a més atractius i necessaris (calendari conjunt d’activitats, “El celler de guàrdia”, per exemple) i generar dinàmiques participatives i de debat que contribueixin a cohesionar la xarxa de cellers i avançar cap a una visió conjunta del vi i de l’enoturisme al Pallars.

Per fer-ho, la jornada ha comptat amb la participació de Núria Martí, directora de Pirineu Emoció i de la plataforma PallarsClick, de comercialització d’experiències turístiques de proximitat. I també s’han organitzat tres taules de treball a partir d’experiències d’èxit transferibles al nostre territori: DO del Bages, Vinomi i Celler Burgos Porta.

Més informació sobre l’activitat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt
Scroll to Top