Innovació i recerca

Innovació i Rercerca

Treballem per mantenir el sector agroalimentari atent a les darreres tendències i per fomentar la cultura de la innovació.
També impulsem i donem suport a la recerca en diferents àmbits relacionats amb l’alimentació: estudis varietals i altres d’interès pel sector.

Més informació:

Pla d’acompanyament a la innovació per a petits productors agroalimentaris

El programa Al teu gust, aliments del Pallars (ATG), de l’ajuntament de Tremp i la Fundació Alicia obren periòdicament convocatòria per participar al pla d’acompanyament a la innovació per a petits productors agroalimentaris.

El pla té com a objectiu promoure una cultura de la innovació entre el sector agroalimentari a partir de l’acompanyament individualitzat a aquelles empreses que vulguin innovar creant nous productes o millorant els seus processos de producció. La participació inclou diferents fases en les que les empreses participants reben assessorament dels tècnics de la Fundació Alicia (tecnòlegs dels aliments, cuiners, nutricionistes…). 

Aquesta proposta sorgeix en el marc de la cooperació que la Fundació Alicia i el programa ATG desenvolupen des de fa anys al Pallars Jussà i  tracta de transferir l’experiència i els coneixements que aquesta Fundació té en l’àmbit de la innovació alimentària a les petites empreses de l’Alt Pirineu i Aran.

Fins ara s’han fet tres convocatòries en les que  han participat 19 empreses.

Pla d’acompanyament a la creació de productes vinculats a la cuina de bosc

L’ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia realitzen un projecte de recerca sobre els recursos dels boscos del Pirineu i la seva aplicació a la cuina. En aquest context s’ha dut a terme un treball intens amb restauradors i productors del Pallars, que han estat una peça clau tant en l’aportació de coneixements sobre els utilitzacions tradicionals d’aquests productes  com en la recerca gastronòmica per l’elaboració dels plats.

Per tal que aquest projecte tingui un impacte real al territori, és necessari donar continuïtat a  aquesta col·laboració donant un paper rellevant a les empreses, per tal que siguin elles les que desenvolupin aquesta oferta als seus establiments i així comuniquin i difonguin entre la població els coneixements desenvolupats o recuperats.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és acompanyar les  empreses en la creació de productes  vinculats a la cuina de bosc que se centrin en:

  • Productes ja preparats per servir als restaurants
  • Productes que es pugui vendre als comerços amb interès gastronòmic tant per gent del territori com per a visitants. 
  • Productes que es vulguin singularitzar en relació amb els conceptes alimentació salut i benestar i que tinguin la voluntat de donar a conèixer aquesta proposta entre el seu públic fent constar l’origen del projecte i el seu desenvolupament.
Desplaça cap amunt
Scroll to Top