Suport a sectors estratègics

Suport a sectors estratègics

Acompanyem, oferim formació i fomentem la cooperació

Suport al sector vitivinícola

01112019-_MG_1272

El Pallars viu una revolució vitivinícola: en els darrers anys han aparegut i s’han consolidat fins a 12 cellers en aquesta zona, integrada dins la DO Costers del Segre.

Aquesta explosió està marcada per iniciatives de caràcter jove, en terrers d’alçada i de petites dimensions.

Per enfortir i consolidar uns projectes singulars, tant per les condicions orogràfiques, com per les característiques empresarials, és imprescindible teixir una estratègia de cooperació com a territori. Una estratègia que ha desenvolupat des de 2013 el programa ATGPallars.

Suport al sector oleícola

19102019-_MG_3377

El cultiu de l’olivera té una llarga tradició a la comarca, que va ser durant molt temps la principal proveidora d’oli a la resta de comarques del Pirineu.

El Pallars Jussà es troba al límit de les condicions climatològiques en les que és possible aquest conreu. Aquest fet ha contribuït de manera decisiva en les característiques dels olis que s’hi produeixen, tant pel que fa a les varietats que s’han conservat com a les propietats dels fruits que donen.

 

Suport al sector de la restauració

innovació

Els restauradors del Pallars són un col·lectiu dinàmic que treballa  conjuntament per donar a conèixer la gastronomia i els productes propis.

La implicació del sector i la cooperació entre el programa ATGPallars i l’Associació APAT de professionals turístics ha estat una peça clau d’un treball iniciat el 2012 que ha fet possible esdeveniments com la Pallars Food Fest, el Festival Cordeví o el projecte de recerca Cuina de Bosc.

 

 

 

 

Properes activitats 

ACTIVITATS…

Desplaça cap amunt
Scroll to Top