Escalfem motors per la Fira Pallars terra de corder

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Tremp ha presentat el cartell i el preprograma de la Fira Pallars terra de corder que tindrà lloc aquest mes de maig a Tremp.

Es tracta de la primera edició d’aquest esdeveniment que recupera totalment la presencialitat. I a més, s’amplia a tot el cap de setmana amb dues activitats centrals: el mercat firal de dissabte i el dinar popular, el diumenge.

L’eix vertebrador de la Fira és la ramaderia de l’oví, tradicionalment un dels motors econòmics del Pallars i que defineix els paisatges del Jussà, així com la seva societat. Des de l’any 2015, l’Ajuntament de Tremp a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars desenvolupa un projecte de preservació, revalorització i dinamització d’aquest sector i d’altres vinculats a corder (la carnisseria i la restauració).

Així, aquesta fira vol ser un espai per a tots els públics on fer difusió d’aquesta cultura ramadera i que serveixi també per reivindicar el consum de la carn de corder, un producte de proximitat i amb alt valor nutricional i gastronòmic.

Per tal d’oferir a pallaresos i visitants un cap de setmana atractiu, s’està acabant d’organitzar un programa d’actes on hi haurà des d’un tast de formatges conduit per Enric Canut, fins a la tradicional cercavila amb els Gegants de Tremp i els capgrossos xisquets. I posarà la nota musicala la fira, el concert de fi de festa de dissabte en el marc de la Pallars Food Fest, a càrrec del grup The Groov&Sounds.

Teniu informació ampliada i actualitzada en aquesta secció.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt
Scroll to Top