Celebrem la primera jornada de restauració sostenible a la fàbrica de Licors Portet

Aquest dilluns, 12 de juny, hem donat el tret de sortida a les jornades de restauració responsable, que organitzem els programes Al teu gust, aliments del Pallars i Sobirà Dinàmic a través del finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya “Treball a les Comarques”, i per a les que comptem amb l’expertesa de la Fundació Alícia com a responsable d’estructurar el contingut de les sessions.

La primera sessió va girar entorn a les problemàtiques reals de la gestió de recursos humans  als restaurants (manca de personal, importància de la formació i gestió de persones, etc.) i com hi impacten les circumstàncies actuals (inflació, despoblament rural, entre altres).  S’hi van abordar aspectes com la captació del personal necessari per a la restauració i com fidelitzar-lo. El conductor de la sessió va ser Juan Mediavilla, un dels principals referents i amb un llarg reconegut en la gestió i formació de sala.

Aquesta ha estat la primera de les quatre jornades en què s’estructura el cicle. L’objectiu general és construir un espai de reflexió conjunta pel que fa a les creixents preocupacions socials i ambientals i el paper que hi podem tenir a nivell individual i col·lectiu des del sector de la restauració.

Les tres sessions restants tindran lloc a la tardor i seran “El malbaratament alimentari: recursos per fer-hi front”; “Els productes de proximitat, la clau de la sostenibilitat” i “Bones pràctiques de sostenibilitat a la restauració”. Així, a través d’aquests temes davant dels que les empreses es poden responsabilitzar, analitzarem de quina manera es possible donar-hi resposta.

Aquestes jornades, així com les que ha vingut organitzant el programa “Al teu gust, aliments del Pallars” darrerament, tenen lloc en espais singulars dels Pallars, concretament en obradors, espais de tast o sales d’empreses agroalimentàries. D’aquesta manera es vol posar en valor i donar a conèixer les petites empreses de muntanya que desenvolupen els seus negocis a les comarques rurals. En aquesta ocasió, l’empresa amfitriona ha estat la fàbrica de Licors Portet, de la Pobla de Segur i s’hi han aplegat una quinzena de professionals dels Pallars.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt
Scroll to Top