Visitem La Provença amb el sector de l’oli

Representants de l’Associació de Productors d’Oli del Pallars Jussà han visitat diferents experiències i iniciatives de producció i comercialització de l’oli d’oliva.

Els dies 3, 4 i 5 de juny, ens hem desplaçat amb una vintena de productors d’oli d’oliva del Pallars Jussà a la regió mediterrània de La Provença (França).

Els objectius d’aquest intercanvi professional han estat conèixer models d’organització d’associacions de productors oleícoles, així com models de producció i comercialització d’olis de territoris que treballen amb olis mono varietals i d’alta gamma. També s’ha pogut conèixer el funcionament d’organitzacions i entitats vinculades a la promoció i diferenciació d’olis d’oliva i  veure sistemes de producció convencionals i ecològica d’olivera.

En el decurs de les tres jornades, els participants han compartit punts de vista amb els seus homòlegs francesos i han debatut sobre models de producció i reptes de futur que es plantegen per al sector de l’oli del Pallars. En aquest sentit, cal destacar la recuperació de varietats ancestrals d’olivera com a valor diferencial dels olis del Pallars.

Aquesta tasca de recuperació s’inicia fa 3 anys després que un estudi dut a terme per l’IRTA en el marc del programa Al teu gust identifiqués 14 varietats autòctones que no estaven catalogades,  5 de les quals són potencialment productores d’olis d’alta gamma.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top