Tret de sortida als “Dilluns del vi”

Aquesta setmana han començat els seminaris per donar a conèixer els vins del territori Pallars al sector de la restauració i al comerç especialitzat de la zona.

 

Els seminaris Els dilluns del vi són una iniciativa del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que tenen com a objectiu acostar els restauradors i comerços especialitzats als cellers del territori Pallars, de la DO Costers de Segre. Durant els mesos de novembre i gener, els participants podran conèixer els projectes en primera persona i de la mà dels seus protagonistes.

Amb aquesta acció es pretén aconseguir un millor coneixement del potencial del sector i alhora fidelitzar clients i millorar les eines que restauradors i comerços tenen a l’hora d’explicar els vins als clients.

El programa s’ha estructurat en 4 dilluns, 2 del mes de novembre i 2 del mes de gener, que plantegen un recorregut per les diferents empreses, a les que se sumen també altres begudes com la cervesa o els licors.

 

En la primera sessió que va tenir lloc ahir, hi van participar una quinzena de persones dels dos Pallars. I es va complementar amb un dinar al Hotel Terradets.

Podeu veure el programa aquí.

El Pallars, a l’Alt Pirineu, ha estat històricament una terra de vins que al llarg del segle  XX  va anar substituint la vinya per altres cultius fins al punt que l’elaboració de vi gairebé desapareix.  A inicis del segle XXI  a causa del  canvi climàtic, aquest conreu es revitalitza i  l’extensió de vinya es duplica en només una dècada.
Avui el Pallars es troba en un moment d’ebullició vitivinícola ja que en els darrers anys s’ha produït una explosió de petits cellers liderats per joves molt formats que han fet una aposta per la qualitat i pels  dos elements que donen singularitat els vins del Pallars: la varietat tèrmica provocada per l’alçada i per un terreny únic geològicament i paleontològicament parlant.
La cultura del vi ha tornat al Pallars per quedar-s’hi i amb ella, el complement ideal per la reconeguda gastronomia pirinenca.

 

Desplaça cap amunt
Scroll to Top