Noves jornades per al sector de l’oli

Aquesta setmana han tingut lloc dues jornades, una per a olivicultors i una altra per a mestres d’almàssera

Juntament amb l’Associació de Productors d’Oli del Pallars Jussà, hem organitzat unes noves jornades amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses que integren el sector oleícola del Pallars Jussà i, d’aquesta manera, ajudar a la seva consolidació.

La primera jornada va tenir lloc ahir, 13 de novembre, al Centre Cívic Tarraquet de Tremp i va anar adreçada a olivicultors. Concretament, va anar encarada al maneig de cultiu per a olis d’alta qualitat. Antònia Ninot, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària (IRTA), va parlar dels factors clau en el maneig en camp que determinen la qualitat del producte final. Aquesta sessió va anar acompanyada d’un tast d’olis a càrrec del Dr. Agustí Romero, també de l’IRTA.

La segona jornada es divideix en dues sessions i va adreçada a mestres d’almàssera. El dia 14 de novembre s’ha desenvolupat la primera d’aquestes sessions amb el Dr. Agustí Romero, al Molí d’Oli d’Aramunt. En el decurs del matí, els participants han pogut aprofundir en els coneixements en els diferents aspectes bàsics en el procés d’elaboració d’olis d’alta qualitat (insta·lacions, regulacions, processos secundaris i punts crítics del sistema). A més, hi ha hagut un tast d’olis on s’han presentat els defectes més comuns en la mala praxi a l’hora d’elaborar.

El proper dia 28 tindrà lloc la segona part de la jornada de mestres d’almàssera. En aquesta propera ocasió, Juan Francisco Hermoso, de l’IRTA, serà l’encarregat de conduir la sessió i parlarà de gestió de subproductes i gestió del celler. I també s’incorporarà un tast d’oli, en aquest cas per veure els defectes més comuns en la mala praxi a l’hora de conservar.

Amb aquesta formació es dona continuïtat a les jornades iniciades l’any 2015 per donar suport a aquest sector a la comarca del Pallars Jussà. L’objectiu és oferir eines de reciclatge professional i perfeccionament tant als productors que treballen el cultiu de l’olivera, com als responsables actuals dels molins i nous moliners que puguin assumir el recanvi generacional.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top