La Fira del Codony i les activitats CORDEVI tanquen el cap de setmana amb gran èxit

Aquest cap de setmana el municipi de Tremp ha estat el protagonista del Festival CORDEVI, amb la Fira del Codony com a acte central, el dissabte 3 de novembre.

Aquest pont de Tots Sants han tingut lloc tres activitats CORDEVI al municipi de Tremp.

Concretament, el divendres 2 de novembre unes quaranta persones van començar la jornada amb una visita única al celler Vila Corona. A més de conèixer la vinya i el celler, els participants també van poder visitar el jaciment paleontològic dels Nerets, a Vilamitjana, amb la guia d’Eureka SGN. En acabat hi va haver un esmorzar amb productes de Carnisseria Castilló i Forn de pa Montsec.

A la tarda, el mateix divendres, prop de seixanta persones van gaudir del berenar a la vinya del Celler el Vinyer amb productes de la carnisseria Pere Blanch i forn de pa Farré.

Finament, el diumenge a primera hora, una trentena de participants començaven el dia a la finca de Safrà del Pallars per descobrir els secrets del cultiu i la collita del safrà i fer un bon desdejuni amb productes de Casa Badia, entre els quals girella de safrà i allioli de codony amb safrà, entre altres elaboracions.

Pel que fa a la Fira del Codony, que va inaugurar la consellera d’Empresa i Coneixement, l’Hble. Sra. Maria Àngels Chacón, el centre històric de Tremp i la plaça de Capdevila van acollir molts visitants de la comarca i de la resta del país. La nostra ambaixadora del corder del Pallars, Ada Parellada, també es va sumar als actes convocats i va poder gaudir i conèixer diferents productors de la comarca presents a la fira, especialment vinaters i xarcuters i productors de cervesa.

Durant la jornada hi va haver diferents activitats, entre les quals destaquen el taller d’allioli de codony, que van oferir el Jaume i el Moisés de Casa Badia, i la girellada amb un tast de girelles de Can Alfons, Casa Badia i Carnisseria Castilló, i vins del cellers amb estand a la fira.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top