Tornem a organitzar “Biblioteques amb DO” amb la Biblioteca Pública Maria Barbal

 

L’Ajuntament de Tremp es suma un any més, a través de la Biblioteca Pública Maria Barbal, al projecte Biblioteques amb DO del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa pretén acostar la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el cas de Tremp, la programació compta amb el suport del programa comarcal que desenvolupa el mateix Ajuntament de Tremp Al teu gust, aliments del Pallars i la participació activa dels 10 cellers del Pallars que hi estan adherits.

Enguany es celebra la  7a edició, i la Biblioteca Pública Maria Barbal, que ha estat al projecte des de la primera edició, ha creat un espai propi a la Biblioteca i en la programació cultural de Tremp.

El celler protagonista d’aquesta edició és  el celler Sauvella, d’Orcau.   Aquest projecte vitivinícola ha estat, doncs, l’encarregat de produir  l’ampolla de vi d’edició limitada  que identificarà la programació d’aquest any. Es tracta del vi Filodino,  etiquetat amb la imatge identificativa de Biblioteques amb DO.  Tots els usuaris que ho desitgin tindran la possibilitat de comprar-la.

Entre les diferents activitats previstes per a aquesta edició, hi ha tastos, visites guiades a cellers, tertúlies, etc. Totes les activitats ofertes són per a públics diversos i de caire molt diferent. En totes elles s’oferirà un tast de vi (excepte activitats infantils).

Com a novetat es farà una taula rodona de dones celleristes del Pallars en què participaran Eva Carmona (celler El Vinyer), Núria Bigorra (celler Terrer de Pallars) i Sílvia Roca (celler Miquel Roca), conduïda per la periodista i sommelier Ruth Troyano.

La sortida enoliterària lligarà enguany vi, geologia i literatura, i serà als túnels subterranis de Figuerola d’Orcau, gràcies a la col·laboració de Geoparc-Conca de Tremp.

La nota musical la posarà l’espectacle “Les paraules del vi”, a càrrec de “Corrandes són corrandes”, que compta amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat.

També hi haurà la projecció del curtmetratge Xisca, coproduït per Benecé i l’Ajuntament de Tremp, i una tertúlia al voltant de la novel·la La germandat del raïm en el marc de la trobada mensual del club de lectura Pepe Núñez de la Biblioteca.

Per a infants s’ofereix un taller de decoració amb elements del món del vi i l’hora del conte “Frederick” amb la titellaire Lídia Clua. I un tast del berenar tradicional de pa amb vi i sucre.

A més, i com ja és habitual, s’ha editat una nova guia de recomanacions de llibres relacionats amb el vi. En aquesta ocasió, els prescriptors literaris són professionals de la comunicació del vi, sommeliers i periodistes pallaresos que recomanen una lectura en relació a un vi del Pallars.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top