La jornada Vins del Pirineu se centra en la comercialització

 

El centre territorial de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya Tremp-Pirineus ha acollit la 5a edició de la jornada Vins del Pirineu, a la qual han participat una cinquantena de vinaters i altres professionals i tècnics dels Pallars.

Amb aquesta proposta anual pretenem configurar un espai de formació, assessorament i intercanvi entre els diferents agents publicoprivats del territori i, d’aquesta manera, teixir una estratègia conjunta de territori.

En aquesta ocasió hem volgut centrar el debat al voltant de la possibilitat de comercialització en el marc del mercat català. Amb aquest objectiu s’ha convidat a participar a la  jornada diferents experts.

En primer lloc, Xavier Agell, de l’Incavi, ha exposat l’actual context de la comercialització del vi català i les perspectives de futur. Destaca en aquest sentit que ha augmentat  el valor dels vins de Catalunya, així com la seva exportació.

La segona sessió, conduïda per la periodista Ruth Troyano, ha servit per posar damunt la taula qüestions com quins són els reptes del territori, amb quines mancances es troba i com superar-les per millorar la competitivitat. Així, amb l’experiència de professionals com el sociòleg i escriptor especialitzat amb enoturisme Lluís Tolosa, el geògraf especialitzat en desenvolupament local Jaume Salvat, i Sebastià Lozano, propietari d’El Petit Celler, s’ha parlat de com bastir una estratègia de mercat i posicionament conjunt, tant a nivell de Pallars com a nivell català.

La jornada ha conclòs amb la presentació del projecte Catalan Wines, de la Generalitat de Catalunya, que ha anat a càrrec del delegat d’Acció a l’Alt Pirineu i Aran, David Torrelles.

Després del tast de vins que han ofert els cellers El Vinyer, Terrer de Pallars, Mas Garcia Muret, Miquel Roca, Batlliu deSort, Castell d’Encús, Xic’s de Cal Borrech, Sauvella, Vilacorona, Vitipirineu i Vidavins. I durant la tarda, tots els participants de la jornada tenen l’opció de visitar un d’aquests cellers.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top