Viatgem amb una trentena de productors al nord d’Itàlia per conèixer experiències de cooperació centrades de la gastronomia.

Els dies 13, 14 i 15 de novembre hem dut a terme un intercanvi professional a la regió autònoma del Trentino-Alto Adigio (Itàlia) amb l’objectiu de conèixer estratègies de desenvolupament territorial en les quals es potencien la gastronomia i el producte local com a motor econòmic i en base a la cooperació publicoprivada.

Així, un total de 30 professionals d’una vintena d’empreses petites i mitjanes de la comarca, des de restauradors i hotelers fins a carnissers, vinaters iproductors d’oli i licor,  han participat a aquesta intercanvi al nord d’Itàlia.

Durant aquests dies, hem pogut conèixer alguns models de negoci i iniciatives de cooperació que formen part de la Strada del Vino e dei Sapori del Trentino, una associació amb 370 membres units amb l’objectiu de millorar la seva terra a través de la descoberta del territori i els seus productes: vins i grappes, carns i formatges, oli, etc., així com restaurants i allotjaments i també comerç de proximitat.

Un cop finalitzada la visita, ens posem a treballar en un document de conclusions i lliçons apreses, que han de fer transferibles les bones pràctiques visitades a la realitat del Pallars i que seran presentades al conjunt d’empreses i actors rellevants del territori.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top