Els cuiners del Jussà aprenen de les “padrines”

En el marc del CORDEVI, festival gastronòmic del Pallars Jussà, que té lloc fins al 18 de novembre a la comarca, organitzem diferents sessions adreçades específicament a públics professionals.

És el cas del seminari de cuina “Conservem la saviesa culinària de les padrines”, que va tenir lloc ahir a la tarda a Tremp. Una desena de xefs del Pallars van participar a aquesta proposta, el principal objectiu de la qual és posar en valor aquest saber de les cuineres de casa i preservar-lo a través dels professionals i les noves generacions.

En el decurs de la sessió, tres mestresses de casa trempolines van explicar com elaboren tres plats principals amb productes de proximitat. Concretament, l’Antonieta Monsó va preparar un pollastre de corral; la Carme Enjaume, un de palpís de corder del Pallars, i l’Esperança Rius, fricandó de vedella.

Tant els participants com les cuineres van gaudir d’aquesta experiència on es van compartir anècdotes, trucs i bones vibracions. Des del programa preveiem dur a terme més sessions enfocades a compartir amb els professionals, el patrimoni culinari tradicional.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top