El vi, protagonista del taller de cuina de biblioteques amb DO

Els participants al taller van aprendre a fer unes postres elaborades amb vi del Pallars.

Dins del cicle d’activitats Biblioteques amb DO, ahir a la tarda es va realitzar el taller de cuina del vi.

Marina Pàmpols,  del Restaurant Buenos Aires  i membre de l’Associació Àpat Pallars Jussà, va ensenyar a la quinzena de participants com elaborar unes postres utilitzant el vi com a element culinari i acompanyat d’altres productes de km0. La proposta de la chef del Buenos, concretament va ser un dolç en 3 textures: un pa de pessic de nous, una gelatina de vi, elaborada amb el vi Carràmia 2016 del celler Terrer de Pallars, i un núvol de mel de Bóixols. A més, cada una d’aquestes tres parts pot es cuinar de forma independent i servir d’acompanyament per a altres plats.

Durant el taller es va destacar la importància d’utilitzar productes de proximitat com un compromís amb el territori, filosofia amb la que treballa el col·lectiu de cuiners Àpat Pallars. A banda, es va treballar diferents tècniques culinàries, mesures i temps de cocció, així com eines per optimitzar els temps a la cuina.

El taller va finalitzar amb la degustació dels plats acompanyada d’un tast de vins del celler Terrer de Pallars.

Aquesta activitat, com la resta que es desenvolupen dins del cicle Biblioteques amb DO pretén acostar diferents públics al món del vi en general i en concret als projectes vitivinícoles de la comarca, alhora que crear lligams entre elles i altres empreses del món de la gastronomia.

Està organitzada amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top