El Corder del Pallars compta amb reconeixement de 7 xefs catalans que en seran els ambaixadors

 

L’Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia impulsen aquesta campanya amb l’objectiu de divulgar les propietats del corder produït al Pallars Jussà.

Aquest mes de febrer s’ha constituït a Tremp el Consell del Corder, una taula de treball formada per professionals dels diferents sectors involucrats amb el corder: ramaders, veterinaris, carnissers i restauradors, amb l’acompanyament de l’Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia.

La creació del Consell del Corder neix arran de la voluntat del sector de donar a conèixer les excel·lències d’aquesta carn, que alhora és un dels motors econòmics de la comarca, i s’ha impulsat des del programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp en col·laboració amb la Fundació Alícia.

Els objectius d’aquest òrgan són essencialment tres. En primer lloc, promocionar el corder del Pallars i la seva cuina, en segon lloc, articular les inquietuds del sector i, per últim, desenvolupar i difondre coneixements sobre aquesta carn i la seva cuina.

La primera acció, en la qual ja s’està treballant, és la d’hostatjar 7 xefs catalans que han reconegut la qualitat del corder del Pallars, donant-los a conèixer de primera mà el territori i les persones que hi treballen, així com la manera de treballar el corder a les explotacions, carnisseries i restaurants. Convertint-se d’aquesta manera en ambaixadors de la marca.

Es tracta de l’Ada Parellada (Restaurant Semproniana, Barcelona), en Sergi de Meià (Restaurant Sergi de Meià, Barcelona), en Xixo Castanyo (Restaurant Malena, Gimenells), en Joel Castanyé (Restaurant La Boscana, Bellvís) Pep Nogué (gastrònom, col·laborador de diferents mitjans audiovisuals), Vicent Guimerà (Restaurant Antic Molí, Ulldecona) i Mateu  Casañas, Eduard Xatruch i Oriol Castro (Restaurant Compartir, Cadaqués). Aquests cuiners, tots ells compromesos amb els valors de proximitat i cura del producte, col·laboraran amb Pallars terra de Corder en les accions de difusió i promoció del producte amb diferents accions, entre elles l’enregistrament de diferents vídeos de receptes que es podran veure a les xarxes socials.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top