El sector agroalimentari, el protagonista de tres jornades sobre cooperació a l’Alt Pirineu i Aran

L’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran (IDAPA) i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran amb el suport del programa Al Teu Gust-Aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp i de l’Ajuntament de Sort han organitzat aquestes jornades que tenen lloc en el marc de les fires d’aquesta tardor, i que es centren en la cooperació en diferents fases de la producció agroalimentària.

Es tracta de tres convocatòries que tenen lloc a la Seu d’Urgell, Sort i  que volen abordar la cooperació com a estratègia en les diferents fases de la cadena de valor del producte local:  les compres, la producció, la transformació o la comercialització.  L’objectiu de les jornades, que comptaran amb la participació d’experiències referents d’altres territoris, és conèixer com, des de la cooperació es poden abordar els reptes que es troben les empreses i el sector.

L’objectiu de les jornades, que comptaran amb la participació d’experiències referents d’altres territoris, és conèixer com pot concretar-se aquesta cooperació en diferents moments, des de les compres fins a la transformació o la comercialització.

La primera jornada va tenir lloc a la Seu d’Urgell el dijous 13 d’octubre en el marc de la Fira de Sant Ermengol, i va tractar sobre la comercialització, canals de distribució i compra conjunta, amb la participació de la Cooperativa Tres Cadires i la Distribuidora Alimentària del Berguedà.

La segona jornada del cicle serà a Sort, el divendres 4 de novembre en el marc de la Fira de la Tardor, abordarà el tema de la transformació i venda directa en el sector carni, amb les experiències de Ramaders d’Andorra i del Vivero de Empresas Agroalimentarias-ADECUARA de Jaca. A més de les experiències convidades les dues jornades comptaran amb la participació d’experiències locals que posaran en valor el talent i la iniciativa del territori. El programa d’aquesta jornada, s’ha treballat des del nostre equip de Promoció Econòmica juntament amb els companys de l’Ajuntament de Sort, amb qui recentment hem iniciat una col·laboració en diferents projectes vinculats als sectors agroalimentari i comercial.

Així, a banda de proposar les experiències locals que participen, hem estat els responsables de la recerca i presa de contacte amb els diferents ponents i projectes participants.

Esperem que siguin de molt interès i comptar amb un bon nombre de participants!

Consulteu el programa de les jornades

 

 

Desplaça cap amunt
Scroll to Top