Els cellers del Pallars es donen cita a la jornada de “Vins del Pirineu”

La jornada celebra el 10è aniversari amb una sessió dedicada a la cooperació i l’enoturisme

El dia 11 de novembre va tenir lloc a Tremp la 10a edició de la Jornada de Vins del Pirineu, una cita anual que convoquem anualment a través de l’Ajuntament de Tremp.

En aquesta ocasió, la jornada es va voler centrar en programa en les oportunitats que pot suposar el treball cooperatiu, entre empreses i també amb el sector públic, alhora d’impulsar estratègies de posicionament i dinamització en enoturisme.

Així, David Esteller de l’empresa Tourislab, encarregada de dinamitzar la sessió, va donar el tret de sortida a la jornada amb una reflexió sobre l’enoturisme al Pallars. Aquesta ponència es basava en un treball iniciat aquest any pel programa “Al teu gust” per desenvolupar amb els cellers del Pallars i relacionat amb la posada en funcionament de la nova web de vins del Pirineu. La nova web, que disposa d’un apartat dedicat a les visites, és una oportunitat per bastir una oferta conjunta d’enoturisme que ofereixi als visitants opcions complementàries i diverses.

Tot seguit va tenir lloc una taula rodona que ha comptat amb la participació dels representants de tres iniciatives catalanes d’èxit. Concretament, Marta Membrives, del celler Abadal (Bages) que va presentar les activitats que implementa conjuntament amb la resta de cellers del Bages. D’altra banda, Josep M. Flores i Jaume Mata de l’associació de viticultors i elaboradors Corpinnat, van explicar la creació de la seva marca conjunta CORPINNAT, nascuda arran de la necessitat de posicionar els escumosos de la zona de la depressió prelitoral del Penedès i les serres adjacents. Finalment, també van aportar la seva visió M. Jesús Sánchez i Jordi Ustrell, de Priorat Enoturisme.

Finalment, Vicenç Ferré, de la DO Tarragona, va explicar la ruta del vi de la DO Tarragona i els seus cellers, com un exemple que pot ser transferible en territoris com el Pallars.

En definitiva, tots els participants a la sessió van destacat la importància de la cooperació publico privada i entre cellers per poder desenvolupar accions potents a nivell comunicatiu i a l’hora d’atraure turisme als cellers; accions que acaben suposant un revulsiu econòmic no només per als cellers sinó per a tot el territori on es duen a terme.

Com és habitual, la jornada va concloure amb un debat obert i un tast de vins del Pallars.

La jornada Vins del Pirineu va començar l’any 2013 com una aposta del programa Al teu gust, aliments del Pallars amb l’objectiu de donar a conèixer el domini geogràfic dels vins del Pallars i tenir una visió de les oportunitats en el món del vi presents i futures. D’aleshores ençà, cada any s’ha debatut sobre diferents aspectes d’interès que han anat des del canvi climàtic, les varietats ancestrals, l’anàlisi de models de cooperació, entre altres. En aquests deu anys, la jornada ha permès fer visible la revolució vitivinícola que viuen les nostres comarques i s’ha convertit en un punt de trobada i reflexió per als cellers del Pallars i de la resta de Catalunya.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top