El Gremi de Carnissers de Girona visita el Pallars Jussà

Des del programa els hem acompanyat a conèixer diferents productors de la comarca.

[su_custom_gallery source=”media: 11715,11714,11711″ limit=”22″ link=”lightbox” width=”290″ height=”180″][symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”] [su_custom_gallery source=”media: 1400,1399,1398,1397,1396,1395,1394,1393″ link=”lightbox” width=”220″][/su_custom_gallery]

Aquesta setmana, una desena de professionals del sector de la carn adscrits al Gremi de Carnissers de Girona s’han desplaçat a la comarca del Pallars Jussà per conèixer el territori i una sèrie de bones experiències empresarials que s’hi desenvolupen.

Així, sota el nom Experiència gastronòmica Pallars, aquest col·lectiu va recórrer durant el cap de setmana i dilluns diferents espais i explotacions de la comarca.

Diumenge a la tarda van participar en una sessió d’elaboració de girella, l’embotit emblemàtic del Pallars, conduïda pel mestre xarcuter Jaume Badia, de Casa Badia, a Tremp. Al vespre, es va dur a terme una degustació de diferents embotits tradicionals del Pirineu en el que també van participar altres mestres xarcuters com Josep Prió de Xarcuteria Selecta Prió, de la Pobla de Segur;  Nati Fayos, de Can Alfons de la Torre de Capdella, i Jose Luis Porté, de la Carnisseria Porté Estop de Vilaller.

Dilluns al matí es va dur a terme una visita al  ramader David Moli, de Casa Ros de Toralla (La Conca de Dalt), que  els va rebre a la seva explotació d’ovella xisqueta i a continuació van poder gaudir d’una visita a l’experiència Orcau Vell, on van fer un tast d’olis.

Accions com aquesta contribueixen a reforçar els contactes entre empreses del territori i empreses d’altres punts de Catalunya, alhora que es dona a conèixer el patrimoni gastronòmic del Pallars.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top