Conclou la 2a edició del festival CORDEVI amb gran èxit

Des del 4 d’octubre s’han celebrat activitats adreçades al públic local i visitant, així com jornades tècniques dirigides als professionals del sector agroalimentari, als diferents municipis del Pallars Jussà.

 Aquesta tardor l’Ajuntament de Tremp ha organitzat a través del seu programa comarcal, Al teu gust, aliments del Pallars, una nova edició del Festival gastronòmic del Pallars Jussà CORDEVI.

L’objectiu d’aquest festival és reforçar la projecció de la gastronomia del Pallars Jussà, així com donar més visibilitat al conjunt de fires que tenen lloc en aquesta comarca durant la tardor, alhora que donar protagonisme als productors i restauradors compromesos amb el producte de proximitat.

Si bé el corder i el vi son els protagonistes del festival, el conjunt de la programació inclou una gamma molt més àmplia de productes, des dels embotits, els licors i les cerveses, el safrà, la mel o la vedella ecològica entre altres.

Igual que en la primera edició del CORDEVI, al programa d’aquest any s’hi ha incorporat una sèrie d’activitats adreçades al públic general, tant local com visitant. I a més a més s’hi ha afegit diferents jornades per a professionals, des de seminaris de cuina, fins a la 7a jornada de Vins del Pirineu o la de comercialització “Empreses amb valors que connecten amb clients amb valors”.

En total, i a més de les activitats específiques de cada fira, s’han celebrat una vintena d’activitats com excursions per camins ramaders, maridatges, tallers, tastos i sopars inèdits. A les quals hi ha participat gairebé 400 persones.

Una de les més concorregudes ha estat la d’aquest dissabte 16 de novembre, en la que un centenar de persones van fer de la caminada de Salàs de Pallars a Rivert per camins de pastors i del posterior dinar a base de carn de corder a la brasa.

Des del programa Al teu gust, aliments del Pallars, fem un balanç positiu de  l’acollida de les activitats així com de les valoracions que es recullen als participants un cop finalitzades les mateixes.

El  festival s’organitza en coordinació amb diferents ajuntaments de la comarca, on es desenvolupen fires de tardor i també compta amb la implicació de diferents associacions professionals com l’Associació APAT o la de Productors d’Oli del Pallars i en aquest sentit des del programa Al teu gust, es destaca la importància de seguir treballant en aquest sentit.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top