Arrenca amb èxit el Festival CORDEVI

Un gran nombre de  persones d’arreu de Catalunya han participat  a les activitats que s’han dut a terme el cap de setmana del 12 al 14 d’octubre.

El CORDEVI, Festival de Gastronomia del Pallars Jussà, va començar el primer cap de setmana d’octubre amb la Fira Ramadera de la Pobleta de Bellveí. Aquest esdeveniment, que ja compta amb una llarga trajectòria i reconeixement, va ser l’escenari de diferents activitats, entre les quals una jornada tècnica de la cuina del corder o una demostració i tast de freginat.

Les propostes CORDEVI han continuat aquest cap de setmana en diferents indrets del Pallars Jussà. Així, el divendres es van convocar “Pastors per un dia”, amb Casa Quiquet, als Estanys de Basturs, “Visita i tast a la formatgeria”, a la Formatgeria Vilavella també de Basturs. A la tarda, la visita “De la roca a la copa”, a la finca del Celler Sauvella va completar l’oferta amb les activitats relacionades amb el vi. El  dissabte 13, les proposts van començar ben d’hora amb“Safraners per un dia i esmorzar de forquilla”, a les instal·lacions de Safrà del Montsec i la participació d’Hotel Terradets, i  al migdia es va dur a terme“Aperitiu a la vinya”, amb el Celler Terrer de Pallars. En total aquestes activitats han acollit  més d’un centenar de persones d’arreu de Catalunya, que han pogut descobrir en entorns de gran bellesa paisatgística, la manera de treballar d’alguns productors de la comarca.

A més, el dissabte es van celebrar dos esdeveniments més: l’Oktoberfest a la Fàbrica tretze, amb la oferta cervesera d’aquesta marca maridada amb les tapes de diferents restauradors de la comarca. I el sopar i concert, a l’Hostal Centre del Montsec, en el marc de la Fira del Mostillo de Llimiana, al qual es va poder escoltar la proposta del grup pallarès 3Tails.

El programa d’actes continua el cap de setmana vinent, a Claverol i la Pobla de Segur, amb un tast d’olis del raig, un taller de cuina km0 pallarès, la visita d’una altra expltotació ramadera i un tast de productes elaborats amb corder i maridats amb cerveses artesanes.

CORDEVI vol promoure la gastronomia pallaresa i diferenciar la nostra oferta en un moment en el que a la comarca es desenvolupen diverses fires, que ja són una cita obligada per als amants del bon menjar.

D’entre les activitats destacades del festival, hi ha caminades amb pastors, tastos, degustacions i tallers gastronòmics, visites guiades, etc.  El ventall de propostes integrades dins del festival, que es concentren durant els caps de setmana dels mesos de tardor, conté des d’activitats gratuïtes i populars per a tots els públics, fins a iniciatives més exclusives i originals. 

Paral·lelament, i dins del marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallarès i coincidint amb els caps de setmana de fira, es serviran Menú de Cuina de Fira, una proposta que ja s’estava fent els darrers anys.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top