Reconeixement per la Ratafia dels Raiers

Des del programa Al teu gust, aliments del Pallars felicitem l’empresa poblatana Licor Portet per haver rebut el reconeixement SUPERIOR TASTE AWARD de l’International Taste Institute de Brussel·les, per la seva Ratafia Els Raiers.

Un bon número de reconeguts sommeliers catalans ha format part del jurat de l’International Taste Institute (ITI), responsable de tastar i distingir diversos productes del món amb els segells ‘Superior Taste Award 2022‘.

Enguany s’ha reconegut 2.350 productes d’alimentació i begudes del món, amb algunes referències catalanes entre les primeres posicions com productes com la Ratafia dels Raiers, en la categoria de licors i destil·lats.

Fundat el 2005 i amb la seu a Brussel·les, l’ITI avalua i certifica el sabor d’aliments i begudes d’arreu del món amb un jurat de més de 200 xefs i sommeliers que sumen més de 80 estrelles Michelin. Així l’ITI avalua cada any milers d’aliments i begudes, però només dóna el ‘Superior Taste Award’ als que compleixen les expectatives del jurat i tenen una puntuació superior al 70%. Els criteris dels tastadors són l’elaboració, l’equilibri i la capacitat d’arribar al màxim sabor, i es proven a cegues per evitar biaixos en la puntuació. A més dels cinc criteris sensorials estàndard, el jurat dóna comentaris per completar i millorar el maridatge.

 

Desplaça cap amunt
Scroll to Top