Prop de 700 racions en la 3a edició de la festa “Pallars terra de corder”

[su_custom_gallery source=”media: 11122,11123,11124,11125,11126,11127,11128,11129,11130,11131,11132,11133″ limit=”22″ link=”lightbox” width=”200″ height=”110″][symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”] [su_custom_gallery source=”media: 1400,1399,1398,1397,1396,1395,1394,1393″ link=”lightbox” width=”220″][/su_custom_gallery]

La Consellera Serret va presidir el dinar que va tenirt caldereta com a plat principal.

Malgrat els ruixats que van tenir lloc al llarg de la jornada, més de 700 persones van passar durant el diumenge dia 30 per Tremp per gaudir de les diferents propostes de la festa Pallars terra de corder, que organitza l’Ajuntament de Tremp a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars. Finalment, la festa que s’havia de celebrar al Parc del Pinell, es va traslladar al pavelló del Casal.

La festa va comptar amb la participació de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Hble. Sra. Meritxell Serret, que va aprofitar la visita per reunir-se amb els ramaders de la comarca. Arran d’aquesta trobada, va manifestar explícitament el suport de la conselleria envers el sector i les accions que s’estan duent a terme al territori per promoure i augmentar el consum de la carn d’oví a Catalunya. Així mateix, en la reunió es va parlar de cercar formes per millorar les rendes a partir de la comercialització de la carn i veure plegats, Administració i professionals, com millorar aquesta cadena de valor i la traçabilitat del producte.

L’acte central de la festa va ser  el dinar a base de corder del Pallars. En aquesta ocasió i amb la idea de promoure el consum de d’aquesta carn més enllà de la brasa, el plat principal de l’àpat ha estat caldereta de corder, que es va acompanyar amb un primer d’escalivada i corder rostit i postres. El servei de cuina va anar  a càrrec dels restauradors de l’Associació de Professionals Turístics del Pallars Jussà (APAT). La regidora de Promoció Local, la Sra. Anna Ritz, va explicar que un any més s’ha incrementat la participació a la festa i es consolida com un esdeveniment de referència per al públic sobretot comarcal.

Al llarg del matí, van haver-hi  activitats per a tots els públics: ballada de gegants i cap grossos de corder xisquet ( la Xica i el Furro) amb els geganters de Tremp i amb la colla de grallers Xafarostolls de Sort i l’espectacle de carrer “Transhumància” de la cia. lleidatana Xip Xap que va fer gaudir els més petits i els no tant petits.

Aquest any, s’ha comptat amb la participació del Consorci de Desenvolupament Local del Ripollès, que ha ofert una demostració de xolla a càrrec de Martí Vila i un taller del Museu Etnogràfic de Ripoll per a nens i nenes.

Com a activitat gastronòmica, el xarcuter trempolí Jaume Badia va oferir un taller sobre la tripeta. la girella abans de l’arribada de l’arròs. A més a més, 8 productors de vi, cervesa i xarcuteria han ofert els seus productes, aportant a la festa un toc de qualitat i proximitat

Desplaça cap amunt
Scroll to Top