Participem al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Acompanyem el ramader pallarès Jaume Montanuy, de Carns Batlle, a la taula rodona organitzada i moderada per Fundació Alícia a l’espai Fòrum Lab del Fòrum Gastronòmic de Barcelona, que té lloc aquesta setmana.

La taula rodona es va titular “El menjar del futur, aliments de la terra” i va comptar també amb la participació de la Dra. en veterinària de la Universitat de Vic Marta Guadalupe Rivera, i el xef barceloní Xavier Pellicer.

En el decurs de la sessió, els ponents van parlar de la insostenibilitat del sistema alimentari actual i la necessitat de transformació del mateix, atenent a les conseqüències del canvi climàtic.

En aquest sentit es va posar de manifest el paper fonamental que hi té la ramaderia extensiva, com una eina de preservació del sòls i recuperació de la seva microbiota.

Així mateix, vam donar a conèixer com el sistema de ramaderia extensiva, com la que es produeix al Pallars Jussà en la cria i maneig de l’ovella i el corder, i especialment de la seva raça autòctona, la xisqueta.

I finalment, es va posar damunt la taula la importància de recuperar i mantenir la sabiduria culinària tradicional, tan des dels centres educatius com des de l’alta cuina i les tendències de mercat i culte.

Des d’Al teu gust, aliments del Pallars, donem suport i acompanyem al sector ramader, en aquest cas oví, donant-li veu i acostant-lo a altres professionals, tot facilitant l’intercanvi de coneixement i el posicionament d’aquesta carn com un aliment sa, d’alta qualitat i que contribueix a la sostenibilitat mediambiental.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top