La Pallars Terra de corder més multitudinària

Es van servir 700 racions de corder del Pallars

Tremp, 30 d’abril de 2018. Ahir, 29 d’abril, un miler de persones van participar de les activitats de la 4a Festa Pallars terra de corder, que es va dur a terme al Pavelló del Casal de Tremp.

Enguany, aquesta festa ja consolidada ha agermanat la raça autòctona del Pallars, la xisqueta, amb la de País Basc, l’ovella latxa.  És per això que tant els actes que es van dur a terme durant el dia, relacionades amb l’elaboració de formatge Idiazábal i cordero lechal, com la cuina del corder que es va oferir per dinar van tenir com a referents la gastronomia i la tradició ramadera basca.

Així, es van cuinar 30 corders de diferents ramaders del Pallars a l’estil burduntzi,  en total 700 racions, que es van acompanyar amb xatonada i mousse de mató amb maduixa i avellana.

La festa, que compta amb el suport de l’associació de ramaders de la comarca APROVI i dels restauradors del Pallars, té com a objectiu posicionar el Pallars com a terra productora de corder de qualitat i difondre’n  les virtuts culinàries, així com reivindicar el paper clau de la ramaderia en el manteniment de l’activitat econòmica i el desenvolupament del territori.

Durant tota la jornada, els visitants i participants a la festa van poder conèixer, tastar i comprar altres productes que s’elaboren al Pallars, principalment vins i cerveses, així com altres productes de xarcuteria i derivats del corder.

La festa va comptar a més amb la presència d’un dels xefs ambaixadors del corder del Pallars, Sergi de Meià, que va poder conèixer de primera mà productors i productes.

Les activitats van iniciar-se dissabte a la tarda amb la presentació del curtmetratge Xisca, de Sergi Lara, enregistrat al Pallars la tardor de 2016 i que té com a protagonista el paisatge, les persones i la gastronomia de la comarca.

[su_custom_gallery source=”media: 11408,11407,11406,11405″ limit=”22″ link=”lightbox” width=”290″ height=”180″][symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”] [su_custom_gallery source=”media: 1400,1399,1398,1397,1396,1395,1394,1393″ link=”lightbox” width=”220″][/su_custom_gallery]

Desplaça cap amunt
Scroll to Top