Ja tenim aquí la 52a edició de la Fira de Primavera

[su_custom_gallery source=”media: 2763″ limit=”22″ link=”lightbox” width=”200″ height=”110″][symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”] [su_custom_gallery source=”media: 1400,1399,1398,1397,1396,1395,1394,1393″ link=”lightbox” width=”220″][/su_custom_gallery]

Els carrers i places de Tremp acolliran un bon nombre d’expositors de diferents sectors, des de l’artesanal fins a l’argícola i motor, destacant els que s’ubicaran a la plaça de la Creu, de productors agroalimentaris de la comarca, tots ells adherits al projecte Al teu gust, aliments del Pallars. Durant el cap de setmana, en aquesta zona s’oferiran activitats com una demostració de cuina  a càrrec de Josep Palau, de casa Masover i Marina Pàmpols, del restaurant Buenos Aires,  i un tast guiat d’olis a càrrec de Josep Maria Audi, membre del Panell Oficial de Tast d’olis verges de Catalunya. Aquesta activitat s’organitza amb la col·laboració de l’Associació de Productors d’Oli del Pallars.

També a la plaça de la Creu es podrà veure l’”Espai Geoparc”, un espai d’exposició i divulgació on  es donaran a conèixer les accions que està impulsant l’Associació geoparc Conca de Tremp-Montsec i s’hi oferiran conferències i tallers per a diferents públics.

A la plaça de Catalunya hi tindrà lloc la 1a trobada de bestiari de foc al Pirineu i Prepirineu. Es tracta d’un espai lúdic que organitzen conjuntament l’Ajuntament i la Colla de diables Lo Peirot de Tremp on s’exposaran 9 bèsties d’arreu de Catalunya. En el marc d’aquesta trobada, l’ historiador Pau Castell oferirà una xerrada sobre la història del bestiari de foc i de la importància de l’àguila bicèfala a Catalunya i a la Biblioteca Pública Maria Barbal es presentarà el llibre Les falles del Pirineu, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà, de O. Riart i S. Jordà. I també es podrà visitar l’exposició itinerant ubicada al Casal Cultural (damunt de la biblioteca) Festes de foc al Pirineu, entorn a la tradició fallaire.

La programació per al cap de setmana es completarà amb espectacles de carrer, cercaviles i una ballada de sardanes, entre altres. A més, el dissabte al vespre qui ho desitgi podrà gaudir de la millor cuina del Pallars Jussà, en el sopar tast que organitza l’Associació  Apat Pallars.

Scroll to Top