Formació pel sector de l’olivicutlura

Aquesta setmana s’han desplaçat a Reus per participar en un seminari de tast avançat d’olis

Aquesta setmana i amb l’Associació de productors d’oli del Pallars, ens hem desplaçat a Reus on l’IRTA ens ha ofert un seminari en tast avançat d’olis.

La formació s’ha dut a terme a l’Institut de Recerca i Tecnologies Alimentàries (IRTA), a Mas Bovet – Reus, els dies 8 i 9 d’octubre i ha consistit en una visita al Panell de Tast Oficial d’olis Verges d’oliva de Catalunya on s’ha desenvolupat la sessió pràctica.

A més, en el decurs de les dues jornades, els participants han conegut les instal·lacions de Mas Bové, on hi ha la col·lecció de varietats d’olivera de Catalunya i la planta pilot d’oli, així com la cooperativa de Riudecanyes i el molí d’oli Mas Montseny.

Aquest seminari dona continuïtat a la tasca de professionalització iniciada amb el sector de l’olivera i l’oli d’oliva  del Pallars Jussà i té com a objectiu  fomentar la competitivitat de tots els agents relacionats amb aquest sector, per tal que disposin dels  coneixements necessaris per emplaçar l’oli pallarès en mercats d’alta gamma.

Actualment, l’èxit dels olis d’oliva al mercat, principalment els locals, es basa en un model diferencial i de qualitat i en aquest sentit els treballs realitzats fins ara permeten posicionar el Pallars en aquest espai comercial.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top