Èxit de venda i bona participació a la Gran costellada de corder del Pallars

Les àrees d’esbarjo habilitades del Pallars Jussà van acollir nombroses colles durant el cap de setmana.

Aquest cap de setmana les 15 àrees d’esbarjo dels municipis del Pallars Jussà habilitades per coure carn han funcionat al màxim rendiment en un bon nombre de casos, acollint les colles que s’hi han aplegat per gaudir de la carn de corder a la brasa.

La iniciativa ha estat promoguda pel Consell del Corder del Pallars Jussà, un entitat recentment constituïda de la que formen part els sectors professionals implicats en l’estratègia Pallars Terra de corder. Així, els ramaders, carnissers i restauradors, sota el paraigua del programa Al teu gust, aliments del Pallars de l’Ajuntament de Tremp, estan promovent diferents activitats que tenen com a objectiu posar en valor aquesta carn i reivindicar-la com un producte excel·lent que al mateix temps estimula i manté l’economia local.

Així, amb l’objectiu de dinamitzar les àrees d’esbarjo i de recuperar la tradició de la costellada, diferents ajuntaments de la comarca han col·laborat en la posada a punt d’aquests espais. Al mateix temps, els ramaders i carnissers han ofert descomptes de fins un 30% en el preu de la carn i s’ha elaborat un material de difusió que recull la ubicació de les barbacoes, informació nutricional entorn a la carn de corder i receptes de salses en les que han col·laborat els restauradors locals.

El balanç de la campanya és molt positiu, ja que la majoria de les 12 carnisseries participants han exhaurit el producte, venent entre un 30 i 50% més que habitualment.

La campanya ha acabat aquest cap de setmana, però les accions que es promouen des del programa de l’Ajuntament de Tremp Al teu gust aliments del Pallars i d’acord amb el Consell del Corder, continuaran en la mateixa línia. Afavorint l’increment de consum de carn tant a les carnisseries com a l’hosteleria.

Aquest diumenge 7 d’abril, per exemple, tindrà lloc la 5a Festa Pallars terra de corder.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top