El Pallars també gaudeix de la Setmana Bio

Des del programa i amb el suport de l’associació APAT hem organitzat tallers a Tremp, La Pobla de Segur i Espui

Aquesta setmana i de forma complementària a les activitats del Benvinguts a Pagès, s’han dut a terme al Pallars Jussà tallers de cuina ecològica en el marc de la Setmana Bio, un esdeveniment del Departament d’Agricultura pensat per agrupar actuacions orientades a promocionar i donar a conèixer el sistema de producció ecològica i l’alimentació ecològiques.

Els tres tallers, que s’han dut a terme a Tremp, La Pobla de Segur i Espui, han anat a càrrec de cuiners locals, adherits a l’associació APAT, i gairebé la totalitat dels productes que s’hi ha fet servir compleixen les característiques de l’agricultura i la ramaderia ecològiques.

Així, el dilluns 5 de juny, a Tremp, el cuiner David Vilanova, de l’Hotel Segle XX de Tremp, va ensenyar a una vintena de participants a elaborar un plat de festa amb crema de carbassa ecològica d’És Pallarès, amb gamba, faves i brots; carré de costelles de corder eco de Casa Batlle amb salsa de formatge de cabra eco de Vilavella, pollastre eco d’Erbull amb herbes del Parc de les Olors i tall rodó de vedella eco de Brunec amb salsa holandesa de Safrà del Montsec.

Al taller de La Pobla de Segur, al qual van participar gairebé 30 persones i que va tenir lloc el dimecres, Oriol Pallarès, d’És Pallarès, va cuinar risotto amb mousse de carxofa del seu obrador, costella de vedella eco de Cal Tomàs brasejada, coll de corder eco de la Roia amb menta i mostassa i cuixa de pollastre eco d’Erbull amb formatge eco de Puigcerver.

L’últim taller tindrà lloc aquesta tarda a Espui i anirà a càrrec de Josep Palau, de Casa Masover de Buira. La desena de persones que s’hi ha inscrit podran aprendre a cuinar el coll de corder eco de la Roia amb ratafia i camagrocs, hamburguesa amb ceps i hamburguesa amb moixernons, les dues amb carn de vedella bio de Casa Masover.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top