Una quarantena de persones han participat a la jornada sobre alimentació, territori i gastronomia

IMG_8893

Aquest matí ha tingut lloc al centre cívic Tarraquet de Tremp la jornada organitzada a través del projecte Al teu gust, aliments del Pallars Aliments, territori i gastronomia. Com dissenyar experiències atractives per als nostres visitants.

Així com la jornada que va tenir lloc la setmana passada sobre com funciona el mercat de productes ecològics i de qualitat, encarada a la venda de productes fora del territori; aquesta vegada la jornada està concebuda per vendre els productes sense sortir de l’espai de producció.

La primera part de la sessió ha anat a càrrec del consultor expert en dinamització, màrqueting i creació de productes turístics, David  Esteller. En la seva ponència ha  descrit les diferents eines que cal tenir en compte per dissenyar i tirar endavant experiències vinculades a la producció alimentària i la gastronomia que responguin a les expectatives i tendències del mercat turístic actual; fomentant alhora la venta directa i posant en valor el territori i els aliments que s’hi produeixen.

En la segona part de la jornada, s’han posat damunt la taula diferents experiències, amb una debat que ha moderat la directora de Pirineu Emoció, Núria Martí. Així, Joan Bassets, de l’associació de granges i explotacions de la Garrotxa (Visita Granges); Joxe Mari Alberro, director de Sagardoaren Lurraldea; Hugo Palomar, promotor de Foodie&Tours.com; i Josep Palau, de Viu el Pallars, vine al Jussà, han parlat del funcionament dels seus projectes, tots ells vinculats a la producció agroalimentària i utilitzant el territori on es troben com un valor afegit al seu producte original.

L’Alcalde ha destacat el valor estratègic del sector agroalimentari i de la gastronomia a la comarca i, en aquest sentit, ha explicat que amb aquesta acció es vol dotar als empresaris de recursos per enfortir-se de cara al que demana actualment el turisme gastronòmic. De fet, els ponents que s’ha convidat a participar a la jornada desenvolupen experiències similars al model del Jussà en altres territoris catalans i bascos i també s’ha comptat amb la participació d’empreses que comercialitzen aquest tipus de productes a nivell europeu, com és el cas de Foodies&Tours.

Scroll to Top