Taller de panellets amb codonyat a les escoles de Tremp amb motiu de la Fira del Codony

Les escoles Maria Immaculada i Valldeflors de Tremp han realitzat diferents activitats durant aquest mes d’octubre per conèixer el codony i les seves aplicacions culinàries.

Amb motiu de la Fira del Codony, l’Ajuntament de Tremp ha proposat i facilitat el material a les escoles de la localitat perquè duguin a terme diferents activitats amb la idea de donar a conèixer el codony entre els seus alumnes.

Més de 200 alumnes de les escoles Maria Immaculada i Valldeflors han realitzat un taller de panellets de codonyat a l’obrador de l’És Pallarès on han après la tècnica culinària, les propietats del codony i han conegut la forma de treballar en una cuina professional.

Aquesta activitat, a banda de donar a conèixer aquest fruit de tardor entre els nens i nenes, també ha permès treballar amb ells la utilització d’altres fruites a la cuina i la seva incorporació, necessària per obtenir una dieta saludable.

Els nens i nenes també han participat en la confecció de la decoració que es posarà a diferents carrers del poble el dia de la fira fent unes garlandes de codonys. I han treballat a classe aquest fruit de tardor i els seus usos a través de fitxes, rodolins i manualitats. Aquestes activitats es podran veure exposades per la Fira de Codony el proper 4 de novembre.

Aquesta acció s’emmarca en la promoció d’hàbits saludables entre la població més jove i la desenvolupa l’Ajuntament de Tremp amb el suport de la  Diputació de Lleida.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top