Èxit de la jornada sobre el funcionament del mercat de productes ecològics i de qualitat

70 persones han participat en una jornada per conèixer més a fons el circuit de comercialització d’aquest tipus de productes.

IMG_20160216_092725

Tremp, 16 de febrer de 2016. Aquest matí ha tingut lloc la jornada de networking Com funciona el mercat de productes ecològics i de qualitat?, organitzada per l’Ajuntament de Tremp a través del projecte Al teu gust, aliments del Pallars. La convocatòria s’ha fet amb el principal objectiu d’establir contactes comercials i posar-se al dia sobre la situació i les perspectives del sector ecològic i de la producció de proximitat i qualitat. Així, s’hi ha donat cita uns cinquanta productors i una quinzena d’agents comercials d’empreses distribuïdores, grans superfícies i altres establiments de venta al detall d’arreu de Catalunya.

En el decurs de la jornada han tingut lloc dues ponències. D’una banda, s’ha presentat l’estudi sobre les tendències i oportunitats de negoci en el sector ecològic realitzat per Mercabarna. Es tracta d’un estudi pioner, ja que no existia fins ara cap estudi d’aquestes característiques a Catalunya. I d’altra banda, l’expert en producte local, Ramon Sentmartí, ha exposat les estratègies comercials per vendre productes de qualitat i proximitat i saber escollir els millors canals segons la tipologia de cada empresa.

La segona part de la sessió ha consistit en una taula rodona sobre experiències en diferents canals de venda, concretament en relació a les demandes dels agents comercials als productors. En aquesta taula hi ha participat el gerent de Bioconsum; el director comercial de Plusfresc; el responsable de compres de Món Verd, una cooperativa de distribució;  un expert en distribució a l’àrea metropolitana; el grup de consum de les Terres de Lleida, Lo Fato; i l’impulsor de Pirineu en boca, un restaurant botiga de productes del Pirineu a Barcelona. Aquest debat ha facilitat als productors el coneixement dels requisits i les demandes dels agents comercials que els permetin millorar la comercialització.

La jornada ha acabat amb un dinar a peu dret que ha facilitat la presa de contacte entre els participants, productors i distribuïdors. L’àpat ha estat elaborat per diferents cuiners de l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic (Àpat Pallars) a partir de productes ecològics i de qualitat de la comarca.

[su_custom_gallery source=”media: 2663,2664,2665,2666,2667,2668,2669,2670,2671″ limit=”22″ link=”lightbox” width=”200″ height=”110″][symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”] [su_custom_gallery source=”media: 1400,1399,1398,1397,1396,1395,1394,1393″ link=”lightbox” width=”220″][/su_custom_gallery]

Scroll to Top