Èxit de la jornada de poda

 

Hi han participat més de 40 olivicultors.

L’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, i l’Associació de Productors d’Oli del Pallars Jussà han organitzat aquest matí una jornada sobre poda d’olivera, al centre cívic Tarraquet de Tremp.

La jornada s’ha estructurat en una sessió teòrica i una de pràctica sobre estratègies de conreu i les bases biològiques i agronòmiques de la poda d’olivera, que han anat a càrrec de l’especialista en Olivicultura i Elaiotècnica de l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologies Alimentàries)Juan Francisco Hermoso.  La part pràctica s’ha desenvolupat a la finca El tros de la padrina, a Guàrdia de Noguera.

Han participat a la convocatòria més de 40 productors d’oli de la comarca que en el decurs del matí han pogut treballar tècniques de poda destinades a millorar la producció de l’olivera i baixar costos, especialment de temps. En aquest sentit,  ha destacat la poda amb motoserra, enlloc de la tradicional tisora, i també s’ha practicat la poda de rejoveniment.

Aquesta formació és una més de les diferents propostes que es fan l’Associació de Productors d’Oli i el programa Al teu gust als pagesos i olivicultors per estendre coneixements, innovacions i pràctiques útil per al dia a dia, tan pel que fa a l’elaboració d’oli com, en aquest cas, de tractament de l’olivera. Compta amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya a través del programa Treball a les 7 comarques.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top