Els vins del Pirineu en un web

Hem presentat un nou espai virtual adreçat a restaurants i al públic final

Quinze cellers de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran formen part d’un projecte que vol contribuir al posicionament dels vins pirinencs a la restauració.

 Des de l’any 2010 treballem amb el sector vitivinícola amb accions específiques que van des de promoció i divulgació fins a d’altres de caràcter tècnic i formatiu. El del vi, és un sector estratègic per al desenvolupament local, tant pel seu potencial a l’hora de generar ocupació, així com pel tret diferencial que suposa per al territori aglutinar fins a 14 projectes empresarials només als dos Pallars.

Una de les línies de treball que desenvolupem colze a colze amb el sector és el posicionament dels vins a la restauració, no només dels Pallars, sinó també del Pirineu.

Per a l’any 2020 es va plantejar una línia que pretenia posicionar els vins del Pallars com a vins de referència de tota la restauració pirinenca. L’objectiu era recuperar i portar més lluny el paper del Pallars com a celler del Pirineu. No obstant, la pandèmia va fer replantejar aquesta acció i per això durant el 2021 i davant un escenari encara incert, es va proposar reconduir-ho cap a una activitat aglutinadora i amb força comunicativa que doni a conèixer el sector del vi a públic professional i expert. Així ha nascut www.vinsdelpirineu.cat.

El contingut i la imatge de la web es va debatre amb el sector i el resultat es tradueix en la proposta que avui es presenta i de la que destaca:

  • La frescor, vinculada a la joventut dels cellers i que alhora permet introduir a l’imaginari col·lectiu la idea també nova que “al Pirineu també es fa vi”. Per aconseguir transmetre aquesta idea, s’ha comptat amb la participació del fotògraf especialista en vins Gilbert Bages (@dinkinmoderation) i del poeta Josep Pedrals.
  • La professionalitat i la qualitat dels vins del Pirineu, un aspecte que s’ha treballat amb la periodista i sommelier Ruth Troyano, que ha elaborat els textos que acompanyen les presentacions de cada celler i vi.
  • La posada en valor del paisatge pirinenc i dels seus contrastos, a través de les fotografies del trempolí Jordi Peró.

Un dels aspectes més diferencial d’aquesta nova web, és la incorporació d’un “recomanador pallarès”. Es tracta d’un joc en clau d’humor i “bonrotllo” que convida al consumidor final a decantar-se pels vins del Pirineu tant des de casa com des de la taula del restaurant.

La presentació ha tingut lloc aquest dijous 28 de juliol a la vinateca Casa Montoliu 1903, un establiment ubicat al centre històric de Tremp, especialitzat en vins i que disposa d’un espai de tast i de compra on tenen un paper destacat els vins del Pallars.

El sector vitivinícola ha tingut històricament un paper rellevant a l’economia de la Conca de Tremp, que fins a l’arribada de la fil·loxera era considerada “el celler del Pirineu”.
El cultiu de la vinya es va recuperar a la comarca entre finals dels anys 90 i inicis de segle XXI, quan l’amenaça del canvi climàtic va portar alguns grans cellers a aquesta zona. Molts petits propietaris van tornar a plantar i, en només una dècada, es va duplicar l’extensió d’aquest cultiu al Pallars.
Desplaça cap amunt
Scroll to Top