Els cellers del Pirineu presentaran les seves noves anyades en una festa a Sort

La celebració, que tindrà lloc el 15 de gener, coincidirà amb la 4a Edició de la Gran Festa dels Banuts

Els Cellers del Pirineu presentaran les seves noves anyades en la 1a Festa de les Noves Anyades dels Vins del Pirineu, que tindrà lloc a l’Avinguda Comtes del Pallars de Sort el proper 15 de gener, i coincidirà amb la 4a Edició de la Gran Festa dels Banuts.

Durant la festa, els assistents podran tastar els vins del Pirineu de les anyades que els cellers posaran a la venda aquest 2023. En alguns casos, seran vins joves de la darrera verema, però també criances i reserves de veremes anteriors que arriben per primer cop al consumidor aquesta temporada.

Pel que fa a la Gran Festa dels Banuts, que enguany celebra la quarta edició, tindrà com a principal novetat el primer reconeixement “Banut de l’Any” a un cuiner destacat en la cuina de la carn de caça. L’altra novetat important és que al vespre es farà un sopar formatiu per a professionals en un ambient distès cuinant “a 100 mans” entre diversos cuiners. A més, es celebrarà com en darreres edicions el dinar popular amb carn de caça a l’avinguda Comtes de Pallars.

La festa l’organitzen l’Associació Gastronòmica la Xicoia, l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Sort i el Programa Al teu gust aliments del Pallars, de l’Ajuntament de Tremp, amb el suport de Vedat Pirineus, Carnicaza i l’Escola d’Hosteleria del Pallars. Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i l’FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top