Al teu gust forma els alumnes de l’escola de pastors en especejament

[su_custom_gallery source=”media: 10929,10930″ limit=”22″ link=”lightbox” width=”200″ height=”110″][symple_divider style=”solid” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”] [su_custom_gallery source=”media: 1400,1399,1398,1397,1396,1395,1394,1393″ link=”lightbox” width=”220″][/su_custom_gallery]

L’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, ha col·laborat amb la formació de l’Escola de Pastors de Catalunya impartint un taller on els alumnes han après a especejar carn de vedella, corder i pollastre.

 Enguany, l’Escola de Pastors de Catalunya imparteix un mes més de teoria al llarg del curs, el qual es fa dividit en setmanes temàtiques, una al mes de maig, una al juny, una al setembre i la darrera, al mes d’octubre.

Per a la formació d’aquesta setmana, l’Escola de Pastors ha comptat amb la col·laboració de productors adherits al programa que impulsa l’Ajuntament de Tremp, Al teu gust, aliments del Pallars. Concretament, el mestre artesà Jaume Badia ha impartit un taller d’especejament de carn on ha ensenyat les pautes de tall a l’hora d’especejar una vedella, un corder i un pollastre. El taller s’ha impartit a l’obrador d’ És Pallarès i els alumnes han pogut practicar els talls guiats per l’artesà del gremi.

De la quinzena d’alumnes que han participat al taller ja n’hi ha quatre que tenen intenció de dedicar-se al sector carni però la resta també s’han mostrat molt interessats, i han valorat molt la participació activa en els diferents processos d’especejament, ja que la idea que tenen en ment són explotacions on es tanqui el cicle productiu.

Durant la setmana, els alumnes de l’Escola de Pastors també han treballat la transformació de productes làctics de la mà d’un mestre formatger i com treure’n el màxim rendiment a través de la cuina.

Aquesta iniciativa de col·laboració entre Al teu gust i l’Escola de Pastors de Catalunya pretén buscar el valor afegit a través de la transformació del producte. Així mateix, promociona els productors locals i els dóna visibilitat, alhora que també dóna eines als futurs productors lligats a la terra que surten de l’Escola de Pastors.

 

 

 

Desplaça cap amunt
Scroll to Top