1a Festa – Pallars, Terra de Corder

banner-01-01

Pallars, Terra de Corder

El Pallars és la comarca de Catalunya on hi ha més caps d’ovella productiva i destaca la presència d’una raça autòctona, la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants és motiu suficient per entendre la força del corder com a marca del Pallars. El nostre receptari tradicional està farcit d’elaboracions amb corder en què destaca la girella com una icona i producte característic. Volem reivindicar el consum d’aquesta carn perquè des de fa uns anys cap aquí, malgrat la seva qualitat, la seva producció artesanal i ecològica i les seves virtuts culinàries, el seu consum ha minvat molt. Us volem atansar a un producte d’excel·lent qualitat i propietats nutricionals i amb l’ajut dels nostres carnissers i restauradors, us presentarem noves maneres d’assaborir lo. Durant la festa podreu tastar el nostre corder amb les preparacions que en fan altres cultures.

PROGRAMA 1a Festa

Tremp – 1 de Maig de 2015 al Parc de.l Pinell

11:00h a 13:00h Tallers per als més petits. A càrrec d’Obrador Xisqueta.

11: 30- 12:15h Pallars, terra de corder. Demostració de cuina fàcil amb corder i tast. A càrrec de Núria May, de la Fundació Alicia.

12:15 a 13: 00h Tots Mengem corder. Cultura convidada: Argentina. Demostració de cuina i tast a càrrec de Delia Inés Michel, del restaurant ‘La cuina de mamà’ (Barcelona).

13:00h Presentació i bateig dels capgrossos de corders xisquets, amb la Colla de Gegants de Tremp.

14:00h Dinar popular. Preu del menú: 10 euros

  • Amanida
  • Corder a l’estaca i tximitxurri
  • Patates al caliu
  • Aigua, vi, postre

L’organització posa a la vostra disposició plats i coberts amb una fiança de 3 euros. Els podreu recollir al mateix recinte entre les 12:00 i les 14:00. També podeu portar-los de casa(es recomana que no siguin de plàstic).

Descarregar Programa

MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL PROJECTE A:

pancarta


logos

Desplaça cap amunt
Scroll to Top