Una Fira amb gust de Pallars

Un any més la Fira de Primavera de Tremp s’ha convertit en un aparador dinàmic del millor de la gastronomia pallaresa. El concurs d’embotit del Pirineu, el Tast del Pallars organitzat per l’associació APAT i la mostra de productors Al teu gust, aliments del Pallars, amb gairebé una vintena de productors, han fet de la gastronomia un eix central dels actes.

Aquest any, en motiu de l’aniversari de la Ratafia dels Raiers, que en feia 50 com la nostra fira, hem organitzat diferents actes relacionats amb aquest producte.
Dissabte a la tarda Mariano Gonzalvo va cuinar una baciva amb ratafia i pera. Un rostit elaborat que va sorprendre fins i tot el públic més exigent. Mentre el cuinava, Àngel Portet ( Licors Portet) ens va explicar breument la història de la Ratafia dels Raiers.
Diumenge a la tarda la carpa gastronòmica va acollir els tallers en família. Els més petits van poder fer un saquet d’olors amb espígol , mentre els grans aprenien a fer ratafia i coneixien les diferents varietats de plantes aromàtiques que es poden utilitzar per fer el licor, i els sabors que hi donen. L’Oriol i la Eli del Parc de les Olors van ser els encarregats d’explicar quins són aquests aromes i l’Àngel va donar a tastar diferents ratafies, per diferenciar ne els sabors.

Diumenge al matí va tenir lloc també la mostra de vins dels Cellers de la subzona Pallars (DO Costers del Segre). 7 cellers del nostre territori van donar a tastar els seus vins: Celler Vila Corona, Celler Sauvella, Celler Mas Garcia Muret, Celler Miquel Roca, Celler Batlliu de Sort, Celler Terrer del Pallars i Celler Castell d’Encús. 130 persones van passar per aquest espai, i conèixer, en un ambient distès els vins que s’elaboren i les persones que hi ha al darrere.

Tot plegat un plaer pels sentits!

Desplaça cap amunt
Scroll to Top