Forma’t per treballar o autoocupar-te

Curs Eines per la transformació agroalimentària de muntanya

El curs 2021-2022, l’Escola Agrària del Pallars presenta la 2a edició del curs “Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya.

Aquest curs és una oferta parcial que reuneix una selecció de continguts del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària.
Neix amb l’objectiu d’adaptar-se a una nova realitat i donar resposta a les necessitats del sector agroalimentari de muntanya.  La definició dels continguts del curs és fruit de la cooperació duta a terme per un grup de treball conduit pel progama Al teu gust, aliments del Pallars al llarg del 2019, i que agrupa ens públics, entre els quals la mateixa escola agrària i l’Ajuntament de Tremp i privats.

 

Més informació

Els interessats es poden dirigir a l’escola a través del següent correu electrònic:

Presentació

El curs es divideix en dos blocs formatius diferents. En primera instància, s’ofereix formació tècnica i tot seguit una segona fase del curs més  pràctica en la qual l’alumne podrà comptar amb Formació en centres de treball (FCT) i triar entre dos itineraris diferents.

El primer consisteix en desenvolupar un projecte personal, que té un caire més emprenedor i on l’estudiant proposarà la creació d’una iniciativa pròpia i aprendrà a controlar la producció, els costos, la qualitat i els processos d’una activitat agroalimentària, entre d’altres.

El segon itinerari, en canvi, consisteix en aprendre des de l’empresa, d’aquesta forma l’alumne seguirà aprofundint en l’empresa alimentària, en el coneixement dels processos i la qualitat en la indústria. En tot moment, es potenciarà un ensenyament personalitzat gràcies a grups reduïts, on l’alumne rebrà orientació i acompanyament individualitzat, tant per a la inserció laboral com per a començar el seu propi projecte.

Un cop finalitzat el curs, es comptarà amb la certificació de les unitats formatives superades i es podrà obtenir el Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària en altres centres, mantenint la qualificació de les unitats formatives superades.1

Oferta Parcial del CFGS PROCESSOS I QUALITAT EN LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA. DUAL.

Continguts BLOC I. Formació tècnica

– Tecnologia Alimentària: indústria càrnia, indústria de la llet i productes lactis, indústria derivada de fruites i d’hortalisses; additius, coadjuvants i auxiliars.
– Assajos físics i fisicoquímics.
– Envasament i embalatge.
– Comercialització i promoció de productes alimentaris.
– Control i higiene.
– Seguretat alimentària.
– Conducció i control d’un procés d’elaboració.
– Bioquímica i microbiologia
– Prevenció de riscos laborals.
– Mòdul propi: preparació i conservació dels productes de muntanya.

BLOC II.- A) Desenvolupa el teu projecte

– Control de la producció i dels costos.
– Empresa i iniciativa emprenedora.
– Projecte de processos i qualitat en la indústria alimentària.
– Formació en centres de treball (FCT).

BLOC II.- B) Aprèn a l’empresa

– Projecte de processos i qualitat en la indústria alimentària.
– Formació en centres de treball (FCT).

SORTIDES PROFESSIONALS
  • Treballar en la transformació de productes agroalimentaris des de la formulació inicial fins a la comercialització, en tasques de condicionament de la matèria primera, programació de la producció i control de la qualitat i seguretat alimentària del sector: · Càrnic · Lacti i derivats · Fruites i hortalisses
  • Crear la teva pròpia empresa en l’àmbit de la transformació agroalimentària.
TITULACIÓ PROFESSIONAL

L’alumnat comptarà amb la certificació de les unitats formatives superades. Podrà finalitzar el cicle complet en altres centres i se li mantindrà la qualificació de les unitats formatives superades, si es compleixen els requisits d’accés al grau superior.

Per què estudiar a l’ESCOLA AGRÀRIA DEL PALLARS?
  • Perquè és una iniciativa pionera, innovadora i adaptada als condicionaments específics del nostre entorn, la muntanya.
  • Perquè comptem amb el suport d’un gran nombre d’empreses del sector, avalades per l’experiència i la viabilitat econòmica.
  • Perquè aquesta formació et capacita per a fer una activitat de transformació alimentària amb eficàcia, seguretat, sostenible i sota els paràmetres de la normativa vigent. A la vegada et dona les eines bàsiques per endegar el teu projecte propi.
  • Perquè serà un treball de qualitat en grups reduïts, on rebràs orientació i acompanyament personalitzat tant per a la inserció com per a començar l’organització i gestió del teu projecte professional.
  • Perquè realitzaràs les pràctiques en empreses punteres del sector i amb professionals que hi creuen i saben el que fan.
  • Perquè comptaràs amb una borsa de treball activa.

Formació per a l’ocupació i el reciclatge professional

Des del programa Al teu gust, aliments del Pallars i des del Dispositiu d’Inserció de l’Ajuntament de Tremp, programem formació per a l’ocupació i el reciclatge professional.

 

Desplaça cap amunt
Scroll to Top