Jornada “Logística compartida al Pallars. D’on venim? On anem? Què podem aprendre?”

Jornada, Sessió de treball

DATES:
Data Inici: 29 de març de 2023
Data de finalització: 29 de març de 2023
LLOC:
Fàbrica de cervesa CTRETZE, la Pobla de Segur

Av. de l’Estació, 38 – 25500 LA POBLA DE SEGUR

ARXIU:

Presentació

És possible un projecte de logística compartida al Pallars? Com hauria de ser? Què hem de tenir en compte per pensar-lo i posar-lo en marxa? Què està passant a Catalunya i arreu del món en aquest sentit?
Les comarques de muntanya i especialment els dos Pallars, Alta Ribagorça i Vall d’Aran presenten per les seves característiques geogràfiques, un aïllament físic i unes condicions climatològiques que creen dificultats i sobrecostos permanents per a les activitats agràries, el desenvolupament d’activitats industrials i de serveis i la implantació d’infraestructures.
Un dels grans reptes de les empreses que treballen en aquest territori és poder arribar als grans nuclis de població sense que això ocasioni una despesa ambiental i econòmica notable. La distribució compartida es presenta doncs com a oportunitat per sumar esforços, ser més sostenibles i reduir costos a les empreses.
Davant d’aquestes qüestions i en el context actual, es planteja una jornada de reflexió i debat a través de l’Escola Agrària del Pallars, amb el suport dels ajuntament de Tremp i de Sort i la xarxa d’intercanvi de coneixement agroalimentari (XICA). La sessió servirà també per presentar models de distribució i logística alternatius i les possibilitats d’implantació que tenen a les àrees de muntanya.

Desplaça cap amunt
Scroll to Top