Jornada de comercialització sobre el mercat d’ecològic

Jornada

DATES:
Data Inici: 16 de febrer de 2016
Data de finalització: 16 de febrer de 2016
LLOC:
Centre Civic Tarraquet de Tremp
ARXIU:

Presentació

Aquestes jornades volen facilitar el contacte entre els productors agroalimentaris i el sector comercial, ajudar-los a entendre el seu funcionament i la possibilitat d’establir acords amb els diferents agents (distribuïdors, venda al detall, restauració, grups de consum…).

La convocatòria aplega una cinquantena de productors i una quinzena d’agents comercials d’empreses distribuïdores, grans superfícies i altres establiments de venta al detall d’arreu de Catalunya.

En el decurs de la jornada tenen lloc dues ponències. D’una banda, es presenta l’estudi sobre les tendències i oportunitats de negoci en el sector ecològic realitzat per Mercabarna. I d’altra banda, l’expert en producte local, Ramon Sentmartí, exposa les estratègies comercials per vendre productes de qualitat i proximitat i saber escollir els millors canals segons la tipologia de cada empresa.

La segona part de la sessió és una taula rodona sobre experiències en diferents canals de venda, concretament en relació a les demandes dels agents comercials als productors. La taula compta amb la participació del gerent de Bioconsum; el director comercial de Plusfresc; el responsable de compres de Món Verd, una cooperativa de distribució;  un expert en distribució a l’àrea metropolitana; el grup de consum de les Terres de Lleida, Lo Fato; i l’impulsor de Pirineu en boca, un restaurant botiga de productes del Pirineu a Barcelona.

La jornada conclou amb un dinar a peu dret que ha facilitat la presa de contacte entre els participants, productors i distribuïdors, elaborat per diferents cuiners de l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic (Àpat Pallars) a partir de productes ecològics i de qualitat de la comarca.

Scroll to Top