Jornada “Artesania alimentària en joc. El futur de la carnisseria i la xarcuteria al Pirineu”

Jornada

Imatge gràfic0a de la jornada de relleu al sector càrnic 2024
DATES:
Data Inici: 10 d’abril de 2024
Data de finalització: 10 d’abril de 2024
LLOC:
Escola Agrària del Pallars

C-13, Km 83, 25630 Talarn, Lleida

ARXIU:

Presentació

L’artesania agroalimentària ha estat un motor econòmic del nostre país. Tant les grans zones urbanes com el món rural han tingut durant dècades un volum de petites empreses vinculades a la transformació d’aliments que ens han donat no només servei sinó productes únics i exclusius.

Avui, un nombre important d’aquests oficis corren el risc de desaparèixer. Les persones que estan al capdavant d’aquestes empreses, solvents i amb sentit, no tenen relleu, i quan elles pleguin desapareixeran no només els punts de venda sinó els sabers, les receptes, la proximitat i la llum de molts dels nostres carrers.

Les jornades volen ser un punt de trobada per a la reflexió del sector càrnic, agroalimentari, de la restauració i dels agents implicats en el desenvolupament local del territori per conèixer quina és la situació del sector, quines son les perspectives de futur, perquè és important apel·lar al compromís mutu per fer un esforç pel relleu i quines haurien de ser les línies de treball prioritàries per assegurar-lo. 

Participaran a la jornada Carniceria Català i Can Fanera, així com Carns Batlle, Casa Badia, Cal Tomàs, Carns Bastús, Embotits Obach i Carnisseria Pujol. A més, en acabar, les tècniques dek Pla Estretègic de l’Alimentació de Catalunya, Teresa Colell i Cristina Padulles, presentaran els nous ajuts i les accions de suport al relleu generacional.

La Jornada tindrà lloc de 9:30h a 14h, el proper dimecres 10 d’abril, a l’Escola Agrària del Pallars.

Inscripcions obertes: Jornades PATT

Desplaça cap amunt
Scroll to Top