9a edició. Vins del Pirineu

Jornada

DATES:
Data Inici: 5 de novembre de 2021
Data de finalització: 5 de novembre de 2021
LLOC:
Centre territorial Tremp-Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Pompeu Fabra, 21
25620 Tremp

ARXIU:

Presentació

La Jornada vitivinícola Vins del Pirineu que és una jornada ja consolidada adreçada als cellers d’aquesta part de Catalunya i altres agents clau per al sector vitivinícola, i té l’objectiu d’oferir-los eines per al desenvolupament, així com un espai de trobada i reflexió conjunta.

El títol d’aquesta convocatòria és “Camins per a la resiliència als cellers del Pallars”, les ponències giraran entorn a l’emergència climàtica, social i econòmica ha portat a moltes empreses, i també als cellers, a replantejar-se l’impacte de la seva activitat i com transformar-lo en una contribució positiva. Les petites empreses se senten sovint alienes a grans transformacions que impliquen molta inversió i recursos. Però l’evidència ens diu que caminar cap alternatives socialment i ambientalment més responsables ja no és una opció, sinó una necessitat i l’única alternativa per crear empreses més fortes, més viables i resilients. Fins i tot si som un petit celler.

Programa

9.30h. Benvinguda i presentació. Josep Maria Puigarnau Peró. Regidor de Promoció Econòmica de  l’Ajuntament de Tremp.

10.00h. Ponència introductòria

La connexió entre productor i consumidor en un model agroalimentari més resilient. Josep Sucarrats. Director de la revista Arrels. El món que torna

10.30h. La dimensió social

El treball en un celler des d’una perspectiva social i responsable. Clara Griera. Enòloga de la  Cooperativa L’Olivera

11.00h. Pausa-cafè amb productes locals

11.30h. La dimensió ambiental

Minimitzar la petjada de carboni en petits cellers. Pot ser viable al Pallars reutilitzar les ampolles de vi per reduir-ne l’impacte? Carles M. Gasol. Director de desenvolupament de negoci a Inèdit i membre del Projecte Rewine.

Estratègies de sostenibilitat energètica i economia circular. Jordi Oliveres Solé. Co-fundador de Negawatt Pirineus i investigador del SUMMLab (UPC).

12.30h. La dimensió econòmica i empresarial

El valor per l’empresa i la societat de caminar en la resiliència. Josep M. Canyelles. Coordinador de Respon.cat, per al desenvolupament de l’RSE a les empreses de Catalunya

13.00h. Debat

13.30h. Presentació del vi Pirene, del celler Familia Torres, elaborat amb aquesta varietat de la finca Sant Miquel de Tremp. David Barriche. Enòleg responsable de la Bodega Purgatori.

Tast de vins de vins pallaresos i pirinencs

 

Scroll to Top