6a edició. Vins del Pirineu

Jornada

DATES:
Data Inici: 30 de novembre de 2018
Data de finalització: 30 de novembre de 2018
LLOC:
A la seu de l’Institut Geològic de Catalunya a Tremp
ARXIU:

Presentació

Jornada vitivinícola Vins del Pirineu pretén donar a conèixer el domini geogràfic de la subzona del Pallars i dotar d’identitat a una zona que des de el 1900 treballen amb el vi, està consolidada i es referent per al sector, especialment a la zona del Pirineu.

L’edició de 2017 està enfocada en un dels que es preveu que sigui el major repte que haurà d’afrontar la viticultura i l’agricultura en general en els propers anys: el canvi climàtic. La zona mediterrània i també el Pirineu i el Prepirineu hauran d’adaptar-se a unes noves condicions climàtiques, que no sabem encara ben bé com seran, però que amb tota probabilitat portaran a un augment de les temperatures molt important.
Amb aquest escenari, les zones més elevades i fresques del Pirineu i el Pre-pirineu es converteixen en territoris amb un potencial important. A més, caldrà invertir en innovació i recerca i en aquest sentit també explorar les possibilitats d’algunes varietats antigues, aquelles que gairebé van desaparèixer amb la fil·loxera i que per sort, encara hi ha la possibilitat de recuperar.

Entre els ponents de l’edició destaquen Mireia Torres (Bodegas Torres), que parla de Recerca i innovació per a l’adaptació de la viticultura al canvi climàtic, i Francesc Mauri que ofereix la conferència El canvi climàtic al Pirineu i el Prepirineu. Efectes per a l’agricultura.

Scroll to Top