Formació al Pallars orientada a l’entorn de muntanya

Aquest 2020-2021, l’Escola Agrària del Pallars incorpora el curs “Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya”, una oferta parcial que reuneix una selecció de continguts del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària.

Aquesta proposta formativa neix amb l’objectiu d’adaptar-se a una nova realitat i donar resposta a les necessitats del sector agroalimentari de muntanya. Precisament, la definició dels continguts del curs és fruit de la cooperació duta a terme per un grup de treball conduit pel progama Al teu gust, aliments del Pallars al llarg del 2019, i que agrupa ens públics, entre els quals la mateixa escola agrària i l’Ajuntament de Tremp i privats.

El curs es divideix en dos blocs formatius diferents. En primera instància, s’ofereix formació tècnica i tot seguit una segona fase del curs més  pràctica en la qual l’alumne podrà comptar amb Formació en centres de treball (FCT) i triar entre dos itineraris diferents.

El primer consisteix en desenvolupar un projecte personal, que té un caire més emprenedor i on l’estudiant proposarà la creació d’una iniciativa pròpia i aprendrà a controlar la producció, els costos, la qualitat i els processos d’una activitat agroalimentària, entre d’altres.

El segon itinerari, en canvi consisteix en aprendre des de l’empresa, d’aquesta forma l’alumne seguirà aprofundint en l’empresa alimentària, en el coneixement dels processos i la qualitat en la indústria. En tot moment, es potenciarà un ensenyament personalitzat gràcies a grups reduïts, on l’alumne rebrà orientació i acompanyament individualitzat, tant per a la inserció laboral com per a començar el seu propi projecte.

Un cop finalitzat el curs, es comptarà amb la certificació de les unitats formatives superades i es podrà obtenir el Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària en altres centres, mantenint la qualificació de les unitats formatives superades.

El període de preinscripcions al curs “Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya” impartit per lEscola Agrària del Pallars sinicia el 10 de juny i finalitza el 17 de juny i es farà de forma telemàtica. Els interessats es poden dirigir a lescola a través del següent correu electrònic:

Desplaça cap amunt
Scroll to Top