El vi i els cellers del Pallars tornen a ser els protagonistes de les activitats de febrer de la biblioteca de Tremp.

L’Ajuntament de Tremp es suma per 8a vegada, a través de la Biblioteca Pública Maria Barbal, al projecte Biblioteques amb DO del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta iniciativa pretén acostar la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça. En el cas de Tremp, la programació compta amb el nostre suport  i la participació activa dels 10 cellers del Pallars que hi estan adherits.

El celler protagonista d’aquesta edició és Terrer de Pallars, de Figuerola d’Orcau. Aquest projecte vitivinícola ha estat, doncs, l’encarregat de produir l’ampolla de vi d’edició limitada que identificarà la programació d’aquest any. Es tracta del vi Carràmia, etiquetat amb la imatge identificativa de Biblioteques amb DO. Tots els usuaris que ho desitgin podran comprar-la.

Entre les diferents activitats previstes per a aquesta edició, hi ha tastos, visites guiades a cellers, tertúlies, un joc de trivial, entre altres. Totes les activitats ofertes són per a públics diversos i de caire molt diferent. Els participants podran gaudir de tastos de  vins del Pallars al llarg de les diferents activitats.

Com a novetat es farà una tertúlia conduïda per l’actriu Gemma Sangermán en la qual es parlarà de vi, de literatura, d’erotisme i de música des d’una mirada femenina i feminista, aquesta activitat compta amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat.

La sortida enoliterària lligarà enguany vi, paisatge i literatura, i serà al celler Castell d’Encús, gràcies a la col·laboració de Geoparc-Conca de Tremp.

També hi haurà la projecció del documental Vinho del Most Festival i una tertúlia al voltant de la novel·la Quan li dèiem xampany de Rafel Nadal en el marc de la trobada mensual del club de lectura Pepe Núñez de la Biblioteca.

Per a infants s’ofereix un taller de decoració amb elements del món del vi i l’hora del conte amb el tast del berenar tradicional de pa amb vi i sucre.

 

Desplaça cap amunt
Scroll to Top